mindfulnesstrainer Arjen Ligtvoet

Als gelukkig getrouwde vader van drie probeer ik al jaren krampachtig te veel te doen. Jongleren met aandacht tussen gezin, werk en opleiding. Ik moet te veel… van mijzelf. Het gevolg: stress. Voortdurend.

arjen_ligtvoet_zwAls veertiger realiseerde ik mij ineens: verhip, ik heb ook nog een lichaam. Een lichaam dat ‘plotseling’ protesteerde, zich zwembandjes aanmat, en de schuld kreeg van hoofdpijn, vermoeidheid en ander ongemak.

Als econoom en tekstschrijver vertrouwde ik volledig op mijn denkvermogen. Hierdoor leefde ik in de toekomst en vergat nú te leven. Nu streef ik naar een gezonder, rustiger leven met minder stress en meer geluk. Dat is niet eenvoudig en vergt dagelijks aandacht.

Mindfulness is voor mij de weg: zo veel mogelijk met mijn aandacht zijn bij wat ik doe. Nu, op dit moment. Of dat nu aardappels schillen is, of werken, of mijn zoon een standje geven. Méér in het nu leven helpt me om beter voor mijn lichaam en geest te zorgen en om écht aanwezig te zijn. Om intens te genieten van al die dagelijkse momenten van ‘klein’ puur geluk.

Zeker, mindfulness is geen tovermiddel. Het vergt een regelmatige portie onderhoud, bijvoorbeeld door yoga, karate, wandelen of meditatie. Maar, het is die ‘moeite’ dubbel en dwars waard. Het is dan ook een groot plezier en voorrecht om dit door te geven. Om je te helpen bewuster om te gaan met stress en de wisselvalligheden van het leven. Om je te helpen meer te genieten. Nu, op dit moment.

arjen@ligtvoet.de
+31 (0)6 2840 4923 (mobiel NL)
+49 (0)5936 92 37 437 (vast D)