Mindfulness – te mooi om waar te zijn?

De mindfulnesstraining lijkt wel te mooi om waar te zijn: geschikt voor iedereen, en iedereen heeft er baat bij. Maar vergis je niet, mindfulness is geen wonderpil. Mindfulness nodigt je uit om meer in het hier en nu te leven. Dat klinkt eenvoudig, maar vergt een radicaal andere levenshouding.

Mindfulness vraagt een verandering van onze diepste conditioneringen en het doorbreken van automatische patronen. Daarom is de mindfulnesstraining behoorlijk intensief. Mindfulness cultiveer je niet door er een boek over te lezen, maar door het je eigen te maken en te integreren in je dagelijks leven. De training geeft hiervoor een eerste, krachtige aanzet.

De training duurt acht weken. Dat is ongeveer de tijd die je nodig hebt om een nieuwe gewoonte aan te leren. Tijdens deze acht weken ga je dan ook vooral zelf aan de slag: je oefent thuis dagelijks ongeveer een uur.

Na afloop van de training heb je gemerkt hoe weldadig mindfulness voor je kan zijn. Je hebt ervaren wat je grenzen zijn en hoe meditatie en lichamelijke oefeningen, zoals yoga, je helpen om je gezond en vitaal te voelen. Het helpt je ook om na de training je eigen oefenroutine op te zetten en bij te houden.

Uit onderzoek blijkt dat veel deelnemers jaren later nog steeds vrijwel dagelijks mediteren, yoga beoefenen of een andere aandachtige oefenroutine hebben aangeleerd. Dit ondersteunt hen om minder stress te ervaren en meer van het leven te genieten.

[terug naar mindfulness-training]